Dec 19, 2010

Hover Chair

Berita baik untuk semua manusia2 pemalas di luar sana,teknologi menjadikan manusia semakin malas.Tapi kerusi hover ini sebenarnya memudahkan golongan kurang upaya.Sila jangan salah guna.


Kerusi ini telah dicipta oleh penyelidik Japan's Kobe Gakuin University, kerusi ini boleh terapung di udara dan dapat merasai seperti kerusi yang menggelongsor di kawasan salji.Mari kita lihat video di bawah:-

video

Namun,teknologi seperti ini pada pendapat aku memudahkan lagi orang2 yang sakit kat hospital.Kerana kerusi ini mempercepatkan dan memudahkan penggunanya untuk sampai ke destinasi.Sumber

4 comments:

mira_nas said...

wah.. tapi mesti mahal kan kerusi ni

LadyBird said...

bestnya.. moga2 dpt membantu golongan Orang Kelainan Upaya untuk bergerak bebas dan menjalani kehidupan tanpa halangan. Ameeennn..

Hani Mynis said...

macam kusi citer wall-e lak? huhuhu....best dpt kusi ni~

Abun said...

Aah,tapi bagi aku yang berpengalaman injured kat kaki,kerusi roda kat hospital tersanggat la teruk.Even org tolak pon xbest.Harap2 lah idea ini akan diaplikasi kat Malaysia.
Suda tentula mahal harganya,bunyi pon da riuh sekampung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...